Εικόνα © Αρχαία Ελληνικά
Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Δαρείος, οι "Γκεστάπο"του βασιλιάς Γεώργιος του ΣΤ'και ο Κάρολος της Γαλλίας που νόμιζε ότι ήταν από γυαλί...
Οι μονάρχες ήταν ανέκαθεν μυστήριες προσωπικότητες, άλλοι προσπαθούσαν να υπηρετήσουν τη δικαιοσύνη, πάντα μέχρι το βαθμό που δεν επηρεάζοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα, άλλοι απλά κακομαθημένοι, που είχαν τη τύχη να μεγαλώσουν μέσ'στα πλούτη και άλλοι αδίστακτοι, που οραματίζονταν έναν κόσμο που θα τους ταίριαζε. Όλοι τους όμως είχαν τις παραξενιές και έκρυβαν μυστικά, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε γελοία.
10. Ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ'αποκαλούσε την προσωπική του φρουρά "Γκεστάπο"
Το 1947 στην Νότια Αφρική ο πρωθυπουργός της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης υποδέχθηκε τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ'και είχε κανονίσει ο μεγαλειότατος να χαιρετήσει δια χειραψίας μόνο λευκούς πολίτες. Ο βασιλιάς ενοχλήθηκε τόσο πολύ από το συγκεκριμένο περιστατικό, με αποτέλεσμα να αποκαλέσει τους φρουρούς που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του "Γκεστάπο".
9. Ο βασιλιάς Δαρείος προσέφερε 1 δισ. δολάρια (σε σημερινά χρήματα) στον Μέγα Αλέξανδρο
Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας από τους πιο διάσημους κατακτητές στην ιστορία. Δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, η οποία εκτείνονταν από την Ελλάδα μέχρι την δυτική Αίγυπτο και την Ινδία. Όταν έφτασε στα βάθη της Περσίας, ο βασιλιάς Δαρείος του προσέφερε 780 τόνους ασήμι, που η αξία του εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια, προκειμένου να εγκαταλείψει την εκστρατεία του και να υποχωρήσουν τα στρατεύματα από την περιοχή. Ο Μέγας Αλέξανδρος απέρριψε την προσφορά και συνέχισε την πορεία του προς τα Ιμαλάια.
8. Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ προσέλαβε επιστήμονα για να σχεδιάσει βιολογικό όπλο
Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ'φαίνεται να ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή του, μιας και είχε προσλάβει επιστήμονα για να δημιουργήσει βιολογικά όπλα, τα οποία θεωρούσε ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικά απ'ότι ο πολυάριθμος στρατός που διέθετε. Ωστόσο, τα σχέδια δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αν και πολλοί ισχυρίζονται πως το βακτηριακό του όπλο κατέστρεψε τις εκτάσεις στην χώρα.
7. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α'δεν μιλούσε Αγγλικά
Ο βασιλιάς Γεώργιος Α'της Αγγλίας δεν μιλούσε Αγγλικά, μιας και η καταγωγή του ήταν από το Ανόβερο της Γερμανίας, ωστόσο, επειδή ήταν ο κοντινότερος συγγενείς της βασίλισσας τη διαδέχθηκε στον θρόνο. Μάλιστα, ο ίδιος μιλούσε Γερμανικά, Γαλλικά, Λατινικά και Ολλανδικά, όλες αυτές τις γλώσσες, εκτός από Αγγλικά. Το συγκεκριμένο γεγονός ήταν αυτό που προκάλεσε έντονη κριτική καθ όλη τη διάρκεια της βασιλείας του.
6. Ο "Δυνατός"Πολωνός βασιλιάς
Ο βασιλιάς της Πολωνίας Αύγουστος Β'έμεινε στην ιστορία και ως ο "Δυνατός"αυτό, όχι απαραίτητα, επειδή διέθετε σωματική δύναμη, αλλά γιατί ήταν γνωστός για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι. Πάντως, υπήρχαν φήμες ότι ο ίδιος έσπαγε μέταλλα με τα χέρια και συμμετείχε σε κάθε κυνήγι που διοργανώνονταν προς τιμήν του.
5. Ο βασιλιάς Mongkut του Σιάμ έκανε δώρο σε Αμερικανό πρόεδρο ελέφαντες
Ο βασιλιάς Mongkut του Σιάμ προσέφερε εκπαιδευμένους ελέφαντες στις ΗΠΑ, ως δώρο. Αυτό γιατί ήθελε να χρησιμοποιηθούν ως μεταφορικά μέσα. Μάλιστα, έστειλε τηλεγράφημα στον πρόεδρο James Buchanon που τον ενημέρωνε για την απόφασή του. Ωστόσο, το σχέδιο ματαιώθηκε, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος.
4. Ο Κάρολος Ζ'νόμιζε ότι ήταν φτιαγμένος από γυαλί
Ο Κάρολος Ζ'της Γαλλίας φαίνεται πως διέθετε μια διαταραγμένη προσωπικότητα. Ο ίδιος άρχισε να χάνει τα λογικά του και να νομίζει πως οι συνεργάτες του ήθελαν να τον εκθρονίσουν στήνοντας του παγίδα, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον ίδιο του τον στρατό. Αυτό το γεγονός ήταν που τον έκανε να βλέπει παντού εχθρούς, η ψύχωσή του ήταν τέτοια που έφτασε στο σημείο να πιστεύει πως ήταν από γυαλί.
3. Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε'αποφάσισε να πεθάνει νωρίτερα
Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε'διέταξε τον γιατρό του να τον σκοτώσει νωρίτερα και όχι να τον αφήσει να πεθάνει μόνος του, μιας και ήθελε η είδηση του θανάτου του να αποτελεί το πρωτοσέλιδο των εφημερίδων της επόμενης ημέρας. Έτσι, το 1915 διέταξε τον γιατρό του να θέσει τέλος στη ζωή του, κάνοντας του μια ένεση με μορφίνη και κοκαΐνη, ώστε να μην αισθάνεται τους πόνους.
2. Οι γονείς του Τουταγχαμόν ήταν αδέλφια
Ο Τουταγχαμόν ήταν ο πιο γνωστός Αιγύπτιος Φαραώ, ωστόσο στην ιστορία έμεινε για τα μυστήρια αίτια του θανάτου του. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο θάνατος του δεν αποκλείεται να ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι επρόκειτο για τέκνο που είχε γεννηθεί μετά από αιμομικτική σχέση δυο αδελφών. Μάλιστα, στηρίζουν το συγκεκριμένο επιχείρημα στο ότι ο ίδιος παρουσίαζε από μικρό παιδί πολλές ασθένειες και παραμορφώσεις στον σκελετό του.
1. Ο Δανός βασιλιάς ήταν η έμπνευση για το Bluetoοth
Φαίνεται πως ο βασιλιάς Harald Blatand, που ηγήθηκε της χώρας του τον 10ο αιώνα, αποτέλεσε την έμπνευση για το σύμβολο του Bluetoοth. Ο ίδιος διέθετε ένα μπλε δόντι, με αποτέλεσμα οι εμπνευστές της συγκεκριμένης τεχνολογίας να αποφασίσουν να την ονομάσουν όπως όλοι γνωρίζουμε.
Πηγή: news247